Fă bani cu un job remote: sfaturi și opțiuni

Cum poți să faci bani cu un job remote, din confortul propriei case

Cuprins

Cum poți să faci bani cu un job remote, din confortul propriei case?

Aceasta este o întrebare care mă intrigă de ceva timp și pe care speram de mult să o pot documenta sub o formă sau alta. Ei bine, uite că a venit ziua, iar în cadrul acestui material îți voi da câteva soluții pe care le poți aplica sau de la care vei putea pleca direct.

Dacă vei considera că aceste informații nu sunt suficiente, înseamnă că ești prea bine poziționat în factorul de confort, pentru a te motiva să faci ceva în plus.


Însă haide să-ți explic de unde a pornit acest topic și de ce mă frământă. 

Anul trecut am avut un prieten care a venit către mine cu o solicitare neașteptată.

“Adi, am rămas fără job și vreau să mă ajuți să fac și eu bani online, să fac și eu ceva cum faci tu. Poți? Când putem să ne vedem.”

Categoric refuz astfel de întâlniri, încât în trecut o făceam și este o pierdere imensă de timp și energie. De ce spun asta? Pentru că într-un moment de down nu te prea aduni să devi independent, mai ales dacă ai fost obișnuit (trainuit de societate) să fi angajat, iar metoda prin care eu mi-am făcut primii bani online, după o serie de încercări și eșecuri, a fost prin investiția în primul magazin de pe Amazon unde ai nevoie de niște mii bune de dolari pentru început. 

Abia după ce am dezvoltat acest prim business mi-am antrenat mindsetul, fără care nu faci 2 lei ca freelancer, propriu angajat sau propriu șef cum ne place la balcanici să ne numim.

Însă cu această ocazie și prin intermediul proiectului Smart Start, acum putem veni cu o soluție. Sau chiar mai multe.

Iar cu ajutorul prietenului meu Sașa, care mi-a arătat un tiktok, am ajuns să vă documentez câteva variante de job-uri remote pe care le puteți desfășura ca job online de acasă. 

Sunt enorm de multe companii în lumea asta care vor să crească. Au bani, dar n-au timp și oameni. Și îi caută pe cei cărora le pot delega task-uri simple ce pot fi remunerate destul de bine. 

Maximizează-ți veniturile cu o carieră remote de succes!

Multe companii ce oferă posibilitatea de job-uri online sunt din USA, unde este destul de ușor ajungi să faci câteva zeci de mii de dolari pe an, pentru că altfel nu ți-ai putea permite să trăiești pe terenul visului american.

Îți ofer în continuare mai multe exemple, dar îți recomand să te documentezi corespunzător pentru fiecare opțiune și să vezi dacă ți se potrivește un job remote de genul acesta. Poate unele nici nu sunt disponibile Românilor, dar pentru asta trebuie să îți faci puțin research și cel puțin conturi pe respectivele platforme.

Menționez încă de acum că nu am nici o afiliere cu platformele menționate în acest blog și nu ofer nici suport sau consiliere în această direcție. Însă îți prezint niște idei de la care poți lejer să ajungi la venituri lunare de mii de euro pe lună dacă ai suficientă motivație. 

Cel mai important este să gândești “outside the box”! Iar noi balcanicii suntem ideali să facem asta.

Ia idei de aici și transformă-le într-un serviciu next level care te diferențiază de departe de alții. Nu trebui să faci asta din prima zi, dar nici nu te plafona la a face “doar atât” pentru că doar atât ți se cere. Hai să fim smart! 

Soluții utile pentru varianta de job online de acasă

Înainte de a intra efectiv în variantele pe care ți le voi prezenta în acest articol, ar fi bine să știi care sunt câteva din avantajele și dezavantajele unui job remote.

Avantaje:

 1. Studii despre productivitatea angajaților: Există numeroase studii care au analizat productivitatea angajaților care lucrează de la distanță. De exemplu, un studiu realizat de Stanford University a arătat că angajații care lucrează de la distanță sunt 13,5% mai productivi decât cei care lucrează în birou.
 2. Costuri mai reduse pentru angajatori și angajați: Munca remote poate reduce costurile legate de călătorie și îmbrăcăminte pentru angajați, iar angajatorii pot economisi bani prin reducerea costurilor legate de birouri și echipamente.
 3. Flexibilitate și control asupra programului: Munca remote oferă angajaților posibilitatea de a-și programa munca în jurul altor responsabilități, cum ar fi îngrijirea copiilor sau îngrijirea de sine.

Dezavantaje:

 1. Izolare socială: Munca remote poate duce la izolare socială, deoarece angajații nu se mai întâlnesc în mod regulat cu colegii lor.
 2. Dificultăți de comunicare: Comunicarea poate fi mai dificilă în munca remote, deoarece angajații nu se mai pot întâlni față în față cu colegii lor.
 3. Distrageri acasă: Munca remote poate fi întreruptă de distrageri acasă, cum ar fi îngrijirea copiilor sau îngrijirea casei.

Acestea sunt doar câteva exemple de avantaje și dezavantaje ale muncii remote.

1. Descoperă cum sa devii un moderator de succes pe social media din confortul casei tale!

Social media este una dintre zonele cu cea mai mare creștere din online-ul ultimilor ani, ceea ce înseamnă că există numeroase modalități de a face bani acolo. Una dintre aceste modalități este să devii un moderator social media. Website-ul ModSquad este cunoscut pentru informații și resurse care te ajută să devii un moderator de succes.

Pentru a fi un moderator de top pe social media, ai nevoie să știi foarte bine cum funcționează cel puțin o platformă precum Facebook, Instagram, TikTok sau Twitter, să fii organizat și responsabil, și să fii în stare să lucrezi cu oameni. ModSquad te poate ajuta să îți dezvolți aceste abilități.

În trecut am folosit astfel de servicii de pe grupurile de freelanceri din România, încât aveam nevoie să fie moderate injurii, comentarii răutăcioase sau nefondate și să se răspundă acolo unde este cazul. 

Cel mai fain lucru este că acest tip de job se poate face de acasă… chiar și din vârful patului, ceea ce înseamnă că poți face bani suplimentari fără să te mai gândești la drumul până la muncă sau la cheltuielile aferente. Astfel, poți să îți îmbini activitatea cu viața ta acasă, având control total asupra programului tău.

ModSquad oferă, de asemenea, un salariu foarte bun și detalii despre proiectele disponibile. Acestea variază de la moderarea conținutului pe platforme social media până la asistarea clienților prin chat sau e-mail. Așadar, indiferent de personalitatea ta sau abilitățile tale, există întotdeauna oportunități pentru tine.

În concluzie, dacă vrei să devii un social media moderator de succes, să faci bani în plus de acasă și să lucrezi la proiecte tari, ModSquad poate fi alegerea perfectă pentru tine. Vizitează site-ul lor pentru a afla mai multe informații despre cum să devii un moderator pe social media, iar dacă te apuci de treabă, aștept un feedback, să ne spui cum merge treaba. 

2. Cum să faci bani acasă prin realizarea de taskuri simple

Descoperă cum poți să câștigi bani din confortul casei tale prin realizarea de taskuri simple precum creare de texte informative, descrieri de produse, corectare sau formatare de texte, proofreading sau sondaje. 

Află mai multe pe website-ul Clickworker.

În era digitală, tot mai mulți oameni își doresc să găsească modalități de a-și face venituri suplimentare fără a fi nevoiți să iasă din casă. 

Dacă ești în căutarea unei astfel de oportunități, poți să faci bani acasă prin realizarea de taskuri simple, precum creare de texte informative, descrieri de produse, corectare sau formatare de texte, proofreading, sau sondaje, pornind de la informațiile de pe website-ul https://www.clickworker.com/clickworker/.

Cum funcționează platforma Clickworker?

Clickworker este o platformă online care oferă oportunități de muncă la domiciliu prin realizarea de taskuri simple. Acestea pot fi, de exemplu, crearea de texte informative, descrieri de produse, corectare sau formatare de texte, proofreading sau completarea de sondaje.

Ce avantaje oferă Clickworker?

Flexibilitate: Poți lucra de oriunde și oricând, în funcție de programul tău și preferințe.

Venituri suplimentare: Poți câștiga bani extra, fără a fi nevoit să îți părăsești domiciliul.

Taskuri variate: Platforma oferă o gamă largă de taskuri, astfel încât să poți alege ceea ce îți place și îți vine bine.

Plata sigură și promptă: Vei fi plătit pentru fiecare task finalizat, iar transferul se face prin intermediul unui sistem sigur.

Cum încep să lucrez pe Clickworker?

1. Primul pas este să te înregistrezi pe site-ul lor. Procesul de înregistrare este simplu și rapid și poți folosi adresa ta de e-mail sau contul tău de Facebook.

2. Completezi profilul tău: După înregistrare, trebuie să completezi profilul tău. Informația adăugată va fi verificată și va fi utilizată pentru a te asigura că ești potrivit pentru taskurile disponibile.

3. Verifici ofertele de taskuri: În fiecare zi vei găsi noi taskuri disponibile pe platformă. Poți naviga prin oferte și poți aplica la taskurile care ți se potrivesc cel mai bine.

4. Începi să lucrezi: După ce ai aplicat la taskuri și ai fost acceptat, poți începe să lucrezi. Timpul de lucru este flexibil și poți lucra de acasă sau de oriunde te afli.

5. Livrezi taskurile finalizate: După ce ai finalizat un task, trebuie să îl livrezi pentru a fi evaluat. Dacă lucrarea ta este aprobată, vei primi plata pentru task.

Remunerarea pentru fiecare task variază, însă majoritatea taskurilor oferă o recompensă cuprinsă între câțiva cenți și câteva dolari. Cu cât veți realiza mai multe taskuri, cu atât veți putea câștiga mai mulți bani.

Sper să fie aplicabil și din România, trebuie să verifici.

3. Câștigă bani lucrând ca Virtual Assistant

Descoperă posibilitatea de a câștiga bani din confortul casei tale ca Virtual Assistant pe platforma Hibyron. Salariu de $12-$15 pe oră și recomandări excelente din partea clienților. La un calcul simplu (160 ore pe lună x 12 luni x $12) îmi rezultă peste $23.000/an.

În era digitală, numeroase afaceri și companii au nevoie de ajutor din partea unui Virtual Assistant pentru a își îmbunătăți eficiența. Dacă ești organizat, responsabil și capabil să îți gestionezi timpul, atunci această oportunitate poate fi pentru tine. Pe platforma Hibyron, poți lucra ca Virtual Assistant și câștiga un salariu de $12-$15 pe oră.

Ce presupune să lucrezi ca Virtual Assistant

Să îți organizezi timpul și sarcinile asignate în mod eficient

Să comunici clar cu clienții și să îndeplinești taskurile delegate în timp util

Să îți îmbunătățești cunoștințele și abilitățile prin lucrul cu diferite proiecte

Care sunt taskurile asignate ca Virtual Assistant 

Gestionarea emailurilor și a mesajelor

Programarea întâlnirilor și managementul calendarului

Realizarea rapoartelor și prezentărilor

Suport cu research și date administrative și alte asemenea joburi sau proiecte.

De ce să alegi să lucrezi ca Virtual Assistant 

Ai un venit atractiv de $12-$15 pe oră

Oportunitatea de a lucra cu diferite afaceri și companii

Flexibilitatea de a lucra de acasă sau de oriunde ai acces la internet

Feedback excelent din partea clienților

Vrei să începi să câștigi bani ca și Virtual Assistant? E simplu! Urmează acești pași:

– Creează-ți un cont gratuit pe Hibyron.

– Completează-ți profilul cu informații despre experiența și abilitățile tale.

– Așteaptă să fii acceptat pe platformă.

– Răspunde la ofertele de job și începe să lucrezi.

Cu un salariu mediu de $12-$15 pe oră, lucrând doar 160 de ore pe lună, poți câștiga peste $23.000 pe an prin intermediul platformei Hibyron. Nu mai aștepta să vină soluția din cer. Pornește de undeva acum! Ca să ajungi la sute de mii, trebuie să pleci de undeva.

Eu am avut pentru o perioadă de timp virtual assistant și doar știind că este acolo pentru mine, mi-a luat o mare presiune de pe umeri. Mă ajuta cu taskuri simple. Dar apoi și-a schimbat linia de carieră, eu mi-am luat focusul de pe unul din businessurile unde aveam această nevoie, încât nu mai aveam timp și am lăsat postul și ideea de business vacante momentan.

4. Generează un venit suplimentar ca agent de Customer Service

Cei de la NexRep Marketplace le oferă oamenilor posibilitatea de a reprezenta branduri internaționale fiind persoana lor de contact.

Și poți face asta pentru aceste branduri, fără a-ți sacrifica timpul și viața închis într-un birou.

În perioada când vindeam produse fizice pe eMag ca să văd dacă piața din România are potențial (are un potențial imens), mi-a sunat telefonul. 

Menționez că nu îmi place să discut la telefon cu clienții, mai ales când telefonul sună aleator și nu ai idee care e problema de la capătul celălalt al apelului. 

Cine era? Un client ce cumpărase un produse de la mine și care găsise numărul firmei mele pe eMag și care m-a sunat să-i rezolv o problemă random. Am fost șocat… bine, între timp eMag nu mai trimite aceste apeluri spre seller, ci le preiau ei. Cred… sper! 

Oricum, atunci am realizat că trebuie să găsesc rapid pe cineva pentru o astfel de situație, încât mie nu îmi face plăcere să o fac. Efectiv nu îmi place! 

De ce să alegi să lucrezi ca agent de customer service de acasă?

Există mai multe motive pentru care ar trebui să alegi să lucrezi de acasă ca agent de customer service, printre care se numără flexibilitatea în programare, confortul și pacea casei tale, economia de timp și bani și posibilitatea de a lucra în orice loc din lume, atâta timp cât ai acces la internet.

Din ceea ce am observat la prima vedere, platforma NexRep oferă oportunități de lucru pentru cei care doresc să lucreze de acasă ca agent de customer service. 

Pe această platformă, poți găsi joburi cu program flexibil și poți lucra pentru diverse companii din întreaga lume, în funcție de preferințele tale. 

De asemenea, platforma oferă suport și resurse pentru a te ajuta să îți îmbunătățești abilitățile și performanța ca agent de customer service.

Ce abilități sunt necesare pentru a lucra ca agent de customer service de acasă?

Pentru a fi un agent de customer service de succes, trebuie să ai un set de abilități esențiale, cum ar fi capacitatea de a comunica clar și eficient, abilitatea de a rezolva probleme rapid, atenția la detalii, empatia și capacitatea de a menține un ton pozitiv și profesional, chiar și în situații dificile. 

De asemenea, trebuie să fii organizat și disciplinat pentru a-ți gestiona timpul și sarcinile eficient.

5. Te-ai gândit vreodată că poți sa iti transformi pasiunea pentru cercetare în cariera de succes pentru companii?

O opțiune este să faci asta pe platforma AskWonder

Vrei să afli mai multe lucruri interesante și să îți folosești cunoștințele pentru a ajuta oamenii să găsească informațiile de care au nevoie? Atunci poți deveni cercetător la AskWonder!

AskWonder este o platformă unde oamenii pot să își pună întrebări despre orice și să primească răspunsuri rapide și precise de la cercetători profesioniști. Ca cercetător la AskWonder, tu vei avea oportunitatea de a afla lucruri noi și interesante în fiecare zi, precum și de a ajuta oamenii să găsească informațiile de care au nevoie.

Cum poți deveni cercetător la AskWonder? Este foarte simplu! Urmează acesti pași:

– Accesează site-ul lor și completează formularul de înscriere.

– Completează testul de cunoștințe și testul de abilități de cercetare. Acestea sunt necesare pentru a ne asigura că ești un cercetător calificat și că poți oferi răspunsuri precise și rapide oamenilor.

– Așteaptă să primești aprobarea ta ca cercetător. Echipa noastră de recrutare va evalua aplicația ta și te va contacta dacă ești aprobat.

In concluzie, platforma lor îți oferă oportunitatea de a-ți folosi abilitățile de cercetare chiar de acasă. Înregistrează-te pe site ca cercetător și începe să explorezi această oportunitate.

Va trebui să prezinți detaliile despre educația ta, experiența de muncă și abilitățile de cercetare, iar apoi să treci prin câteva evaluări pentru a le arăta cât de priceput ești.

După ce ai fost acceptat, vei putea naviga prin sarcinile de cercetare disponibile și să alegi să lucrezi la acelea care te interesează cel mai mult. Vei fi plătit pentru fiecare sarcină pe care o completezi cu succes.

Dacă ești în căutarea altor oportunități de job de cercetare de acasă, poți să cauți pe site-uri de joburi sau platforme de lucru freelance, astfel încât să-ți maximizezi șansele de a găsi un job care să se potrivească nevoilor și abilităților tale.

6. Dezvoltă abilități în marketing afiliat: cum sa atragi clienți și să îți crești comisioanele din afiliere

Includ acest topic aici doar pentru că era documentat în tiktok-ul cu aceste idei, dar nu doar că e una din activitățile mele preferate și cu un potențial imens, însă trebuie foarte atent studiată dacă vrei să generezi rezultate. 

Cei din comunitatea Smart Start știu asta, mai ales cei care s-au implicat în cadrul lansărilor unde le-am dat oportunitatea să vină ca afiliați și unde le-am arătat pas cu pas ce trebuie să facă pentru a înțelege pașii și importanța lor în marketing afiliat. 

Pe viitor toți cei ce se alătură proiectului Funnel Academy vor avea astfel de oportunități. Vei vedea la ce rezultate ajung actualii cursanți și vei putea decide dacă este o opțiune pretabilă și pentru tine.

Însă până atunci nu pierde timpul și profită de oportunitățile pe care ți le oferă platformele de mai sus sau ideile ce pornesc de la ceea ce ți-am prezentat.

Repet, nu am nici o afiliere cu platformele menționate în acest blog și nu ofer nici suport sau consiliere în această direcție. 

E doar o picătură dintr-un ocean pe care am descoperit-o într-un tiktok de câteva secunde de pe urma căruia am documentat toate aceste informații pentru tine. 

Dacă informația din acest articol este utilă pentru tine, aș aprecia enorm s-o împărtășești și cu prietenii și cunoștințele tale. 

Spor și succes! 

Ai un prieten căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător :)
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

2 Responses

 1. servus,
  foarte bune recomandarile . Sunt in cautare activa de a-mi creste veniturile, eu lucrând remote ca si Executive Assistant/Management Assistant. Prin urmare VA s-ar potrivi perfect pentru expertiza mea , cunostintele si experienta de peste 12 ani in domeniul administrativ. Ai putea sa imi recomanzi platforme pentru VA care sa accepte si rezidenti Europeni? pentru platforma recomandata in articol The assistant must live in the United States.

  mersi frumos
  Laura

  1. Bună Laura!

   Mulțumesc pentru interesul tău față de articolul de pe blogul SmartStart.ro. Înțeleg că ai o experiență vastă ca Executive/Management Assistant și cauți oportunități ca Virtual Assistant (VA) care să fie disponibile și pentru rezidenți europeni.

   Având în vedere expertiza și pasiunea ta, te sfătuiesc să te orientezi spre domenii și afaceri care te atrag și care au valori sau obiective aliniate cu ale tale. Abordarea directă a unor astfel de companii și prezentarea serviciilor tale poate fi o cale excelentă de a găsi proiecte interesante și relevante pentru experiența ta.

   De asemenea, platforme precum Fiverr sau UpWork sunt locuri excelente unde poți să-ți creezi un profil ca VA, să detaliezi expertiza și pasiunile tale și să te promovezi către potențiali clienți. Fiind un mediu global, aceste platforme oferă șansa de a lucra cu clienți din diferite colțuri ale lumii, inclusiv Europa.

   LinkedIn este un alt instrument puternic pentru networking și găsirea de oportunități de lucru. Îți recomand să-ți actualizezi profilul cu experiența ta relevantă și să postezi regulat despre domeniile care te pasionează, precum și despre tipul de proiecte pe care le cauți. Acest lucru poate atrage atenția angajatorilor sau a colaboratorilor potriviți.

   În final, nu uita să menționezi clar că ești deschisă la oportunități internaționale și că ai abilitățile necesare pentru a lucra într-un mediu divers și multicultural. Succes și sper să găsești proiectul ideal pentru tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei să vezi cum poți să vinzi printr-un funnel de vânzare?

Am pregătit pentru tine un mini curs complet gratuit unde vei afla care sunt primii pași pe care trebuie să îi faci ca să îți construiesti audiența și să începi să vinzi printr-un funnel online de vânzări.