Educația în antreprenoriat – diferența majoră dintre job și propria afacere online

Interviu alături de Adi Ene de la eduKiwi - Kiwi Agency - Educatia in antreprenoriat

Cuprins

Am avut plăcerea să fiu invitat de Adi Ene – Director de Creație eduKiwi – în cadrul podcastului eduKiwi.

Educația în antreprenoriat

Am făcut tot posibilul să intrăm în detalii prin care să-i încurajăm pe cei ce ne vor asculta, încât să arunce o privire mai serioasă în direcția antreprenoriatului și a educației necesare pentru a intra în această arie.

Dacă ești capabil să iei decizii și să ți le asumi, acest podcast este pentru tine. Cred că asumarea luării de decizii este unul din principalele caracteristici care definesc un antreprenor.

În ultimele luni am împărtășit multe exerciții și modele de business în cadrul grupului de Facebook Smart Start însă prin acest podcast sper ca mesajul și încurajarea mea să ajungă la și mai mulți oameni dornici de a ieși din zona de confort.

Am împărtășit și în comunitate și în cadrul podcastului idei de afaceri online super basic, care te pot duce în cel mai scurt timp la rezultate pe care, într-o carieră clasică, nu le obții după ani de zile.

Sunt nenumărate idei de afaceri online ce merită urmate, încât sunt validate de un număr considerabil de oameni ce au generat milioane de euro aplicându-le.

Trebuie doar făcut un studiu inițial ca să înțelegi principiul afacerii și să îți poți da seama dacă este sau nu pentru tine.

În ultimii ani am investit timp, dedicare și zeci de mii de euro în propria educație, în cursuri unde nu m-a interesat dacă la final primesc sau nu o diplomă ci dacă la final dezvolt abilități care să îmi facă viața de antreprenor sau chiar și viața personală mai ușoară.

Consider că o afacere nu poate fi dezvoltată mai mult decât permite mindsetul proprietarului acesteia. Doar dacă angajezi manageri foarte buni, dar atunci esti deja investitor.

Bazat pe această afirmație, flexibilitatea este o altă caracteristică importantă în antreprenoriat. Dacă nu ești flexibil față de schimbările din piață, piața te dă la o parte și nu reziști mult în nici un domeniu. Dacă ești o persoană încăpățânată, e crucial să înveți să fi flexibil.

Dacă în urmă cu 5 ani mă uitam cu emoții maxime spre primul curs online pe care l-am achiziționat cu $1500, în ultimii ani am investit cu ușurință sume de $5-6000 pentru cursuri care mi-au deschis noi uși, mi-au creat relații și cel mai important – m-au ajutat să dobândesc abilități care mă pot ajuta să mă reinventez oricând, chiar dacă azi mi-ar muri toate afacerile actuale.

Un singur lucru am dat să zic de două ori și am uitat ideea până la final. Vorbesc despre unul din angajatorii mei din trecut care făcea profit lunar de sute de mii de euro, aproape de milion, ca să înțelegi ordinea sutelor. Și majoritatea banilor veneau din chirii locale – blocuri închiriate cu totul, spații comerciale, utilaje etc. 

Ei bine, pe atunci apăruse Facebook-ul și începuse să ia amploare și la noi. La vremea aceea aveam grădină pe Hi5. Mi-a spus în repetate rânduri că el nu poate să înțeleagă cum generația noastră își permite să piardă timpul cu televizorul sau mai rău pe aceste rețele care te defocusează total. El nu avea televizor acasă, sau nu se uita la TV, nu mai rețin exact. 

În prima fază mi-a fost greu să înțeleg, dar după câteva zile în care am venit de la job și efectiv terminam bateria de la telecomandă căutând ceva calitativ de urmărit am înțeles exact ce spunea el. Îi sunt super recunoscător. A fost primul exemplu și primul om de la care am învățat nu doar asta ci multe aspecte despre care discutăm și în podcast. 

10 ani mai târziu, nu folosesc cablu TV acasă, consum doar ce informație consider relevantă pentru mine și mă educ constant așa cum îți recomand și ție în acest material.

Vezi aici podcastul alături de Adi Ene

Dacă vrei să îmi lași orice feedback după ce urmărești materialul, este mai mult decât apreciat.

Ai un prieten căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător :)
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

One Response

  1. Wow!

    Ce sa zic, toata lumea ar trebui sa-l urmareasca!

    Cei cu experienta, ne vom regasi, dar prinde bine sa ne reamintim!

    Cei aflati mai la inceput, ce lectii!

    Ceilalti, nu stiu cati si pana unde vor intelege dar merita incercat! Poate fi o inspiratie!

    Una peste alta, a fost o experienta benefica, un timp investit, nu unul pierdut!

    Super! Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vrei să vezi cum poți să vinzi printr-un funnel de vânzare?

Am pregătit pentru tine un mini curs complet gratuit unde vei afla care sunt primii pași pe care trebuie să îi faci ca să îți construiesti audiența și să începi să vinzi printr-un funnel online de vânzări.